Suomen veteraanimuotovalio ja Nordic veteran winner

Meidän kennelin isoäiti Lovlipon Twister - Twisti - tuli veteraani-ikäiseksi syyskuussa ja olemme sen jälkeen käyneet muutamassa näyttelyssä. 

Hyvinkää KR 17.9.2022; ROP , VET ROP ja VET-SERT (ensimmäinen)
Riihimäki KR 24.9.2022; VET-ERI 
Jyväskylä KV 13.11.2022; VET ROP, PN4 ja VET-SERT (toinen) 
Helsinki Nord 3.12.2022; VET ROP ja VET-SERT (kolmas ) FI VMVA  

Helsinki Nord näyttely oli myös Pohjoismaiden voittaja- näyttely ja Twisti pokkasi Nordic Veteran Winner 2022 - tittelin. Edellisen kerran olimme voittaja-näyttelyssä 2016 ja silloin titteli oli Voittaja 2016. Ei ole vuodet hidastaneet tämän vauhdikkaan isoäidin menoa.

Kuvateksti

Uusi Suomen juniorimuotovalio

Dana - D Greetta Garbo- pokkasi kolmannen juniorsertin Riihimäen kaikkien rotujen näyttelyssä 24.9.2022 saaden näin Suomen Juniorimuotovalion arvon.
Dana oli myös paras narttu 2 sekä rodun paras juniori ja kilpaili Paras Juniori-kilpailussa isossa kehässä. Yllättäen pääsimme isosta koiramäärästä myös jatkokilpailuun jännittämään ihan kilpailun loppuun asti. Sijoitusta neljän parhaan joukkoon ei tullut mutta itsessään jatkokilpailuun pääsy näin harvinaisessa rodussa oli jo hieno saavutus. 

Dana Riihimäellä

Dana näyttelyssä

Danan huikeat näyttelysuoritukset jatkuivat Helsinki NORD 3.9.2022 - näyttelyssä. 

ROP, JUN-ROP, JUN-SERT, SERT ja NORD-SERT 

PON katselmus

Suomen PON-kerhon järjestämä PON katselmus toteutui vihdoinkin parin vuoden koronatauon jälkeen. Samalla juhlittiin kerhon 30 vuotista taivalta. Katselmuksen tuomarina toimi Juha Putkonen. 

Kasvateistani oli mukana 

- G-pentueesta 11 kuukauden ikäiset Yoda, Ykä, Dana ja Goldi junioriluokissa 
- E-pentueesta Iisa ja D-pentueesta Toma Noviisi-luokissa 

Lisäksi näiden äiti/isoäiti Twisti edusti Aikuisten luokassa melkein 8-vuotiaana. 

Kunniapalkinnon (KP) luokissaan sai
- Yoda - D Gary Grant, sijoitus 1 ja paras uros 5. 
- Dana - D Greetta Garbo, sijoitus 1. 
- Twisti - Lovlipon Twister, sijoitus 3. 

Erityismaininnan PARAS HÄNTÄ sai Ykä - D George Glooney ja PARAS ISOVANHEMPI oli Twisti. 
Katselmuksessa nähtiin myös harvinainen neljän sukupolven luokka, jossa edustivat hienosti  Iisa ja tyttärensä Dana. 

Toma

Ykä

Yoda

Iisa

Goldi

Twisti

Dana

Tomalla ja Iisalla hyviä agilitytuloksia

Pienen kesätauon jälkeen kävimme taas kisaamassa agilityssa 23.7.2022 Helsingissä ja 30.7.2022 Lohjalla. Tomalla oli hieman liikaa hallitsematonta vauhtia Helsingin agilityurheilijoiden ulkoradalla joten mainittavia tuloksia ei tullut, yksi hyväksytty rata kahdella kiellolla ja sijoitus 4. 

Lohjan LÄGI-hallilla kisasin molempien koirien kanssa. Tomalla kaksi hyppyrataa sekä perusrata ja Iisalla perusrata. Kaikilta radoilta tuli hyväksytty tulos ja parhaimpana Toman 0-tulos ja LUVA perusradalta (agility). Hyppyradalla tuli myös hiuksenhieno virhe kepeillä joten pienestä oli kiinni 0- tulos myös siinä. Iisa sai myös kepeiltä 5 virhepistettä ja sai sillä palkintosijan 3. Erittäin iloinen olen siitä että Iisa suoritti kaikki kontaktit hienosti, myös keinun, jolla on ollut viime aikoina ongelmia. Tietenkin myös Toman toinen LUVA antoi toiveita kohti 2-luokkaa siirtymistä, joka on meidän tämän vuoden tavoitteemme. 

Danalle JUN-serti ja serti Orivedellä

Tuomarina Harry Tast

Dana esiintyi ensimmäistä kertaa junioriluokassa 9,5 kk ikäisenä Oriveden kaikkien rotujen näyttelyssä. Tuomarin arvostelu oli yksi hienoimmista jonka olen kasvatilleni näyttelyssä saanut. Kaunis ja kiltti tyttö putsasi koko pöydän ruusukkeista; paras narttu1, rodun paras juniori, juniori-serti ja serti sekä KOKO RODUN PARAS (ROP). Helteestä huolimatta Dana jaksoi esiintyä hienosti koko päivän. 

Iso kiitos Mirvalle koiran esittämisestä ja Kirsille huolenpidosta!  

Pentunäyttelyssä RYP1

Tänä vuonna vietimme Vappua koiranäyttelyssä Lahdessa. Ryhmänäyttelyssä esiintyi Iisa - D Elisabetti- ja pentunäyttelyssä Iisan 7 kk ikäinen tytär Dana - D Greetta Garbo -. 

Iisan arvostelu oli EH2. Tuomari toivoi Iisalle stabiilimpaa esiintymistä, muuten hän sanoi Iisalla olevan erinomaiset mittasuhteet ja luusto sekä feminiinisyys (sukupuolileima). Myös pään mittasuhteet ja karvan laatu oli hyvä. Silmät ovat vaaleat. 

Danan näyttelymenestystä saatiin sitten jännittää aivan näyttelyn loppuun saakka. Ensin rotukehässä rodun paras pentu, ryhmäkehässä ryhmän 1 paras pentu ja vielä viimeisillä voimillaan Dana jaksoi juosta mallikkaasti Best in Showssa näyttelyn kymmenen parhaan pennun joukossa. AIVAN HUIKEA PÄIVÄ meille kaikille mukana olleille. Suurkiitos Mirvalle koiran esittämisestä kehissä ja Kirsille koiran huoltamisesta. 

Dana RYP1

Kuvia G-pennuista

Rodun erikoisnäyttelyssä Lahdessa

Rodun erikoisnäyttely, SSKY:N 100-vuotis juhlanäyttely siirrettiin alkuvuodesta ja pidettiin Lahdessa 19.3.2022. Näin ollen G-pennut ehtivät siihen ikään että pääsivät osallistumaan näyttelyyn 5-7 kuukauden ikäisten pentuluokkaan. Ihanat ja hyvin opetetut pennut Dana ( D Greetta Garbo) ja Eetu (D Gari Goopper) esiintyivät ensimmäisessä näyttelyssään IHAN SUPER tyylikkäästi. Pussailivat arvostelevaa tuomaria ja saivat käsittelykokemusta myös kehän laidalla olleelta miestuomarilta ennen kehän alkamista. Näiden pentujen esittäminen oli valtavan suuri ilo minulle kasvattajana. 

Danan arvostelu: 

6kk vanha, mittasuhteiltaan kaunis narttupentu jolla vielä pentumaisen kapea pää. Vahva kuono-osa ja hyvä pureta. Kaunis ylälinja. Hyvä runko ja raajaluusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Luonnontöpöhäntä. Hyvin kauniit sivuliikkeet. Tasapainoinen kokonaisuus. Niukassa pentukarvassa.

Eetun arvostelu: 

Mittasuhteiltaan ja ääriviivoiltaan oikea, 6kk vanha pentu. Vahvakuonoinen pää. Hyvä purenta. Kallo saa vielä hieman levitä. Erinomainen ylälinja. Vahva runko ja raajaluusto. Kovin voimakkaasti kulmautunut takaa, ja voisi ojentaa kinnertään liikkeessä paremmin. Luonnontöpöhäntä. Liikkuu hyvin sivulta, hieman kapeasti takaa.

Eetu

Dana