Voittaja-näyttelyt 2019

Suomen Voittajanäyttelyt olivat Helsingissä 7.- 8.12.2019, joissa tällä kertaa esiinnyttiin nuorison kanssa. Iisa - D Elisabetti ja Ego - D Elastinen täyttivät juuri muutamaa päivää aikaisemmin 9 kk ja pääsivät näin ollen ensimmäisen kerran viralliseen näyttelyyn. 

Lauantaina Helsinki Winner - näyttelyssä polski owczarek nizinny- rotua arvosteli virolainen Maret Kärdi. Ensimmäisenä rodun kehään meni Ego mutta poika ei ollut vielä valmis näin suureen esiintymistilanteeseen. Hampaiden katselu ei onnistunut ja jännitys iski joten tuomari ei voinut Egoa valitettavasti arvostella. Tuomari oli hyvin ymmärtäväinen ja asiallinen joten hänelle annoin täydet pisteet koiran käsittelystä. 

Iisa puolestaan oli reipas ja hyvin iloinen esiintyjä johon tuomari ihastui. Kehui nätiksi tytöksi, sanoi sen olevan lupaava pakkaus mutta vielä hieman pentumainen. Ihanasta Iisasta tuli Helsinki Junior Winner 2019, sijoittui myös paras narttu- kilpailuissa sijalle 3 ja sai vara-sertin. 

Sunnuntaina rotua arvosteli Tapio Eerola. Lähes tulkoon samanlaisella arvostelulla kuin edellisenä päivänä, Iisa sai arvosanan Erittäin hyvä. Tuomari sanoi että ettei koirassa mitään vikaa ole mutta on vielä niin pentumainen. Niinpä, harvoinhan ne valmiita ovat vielä tuossa iässä. 

Kuvateksti

Minni on poissa

Rakas mustani, Minni on poistunut luotamme 11.11.2019 melkein 14-vuotiaana. Hän sai elää terveen ja pitkän elämän, vanhuuden tuomat vaivat alkoivat viedä kuntoa huonommaksi joten päästin hänet ikuiseen lepoon. 

Minni oli erittäin tärkeä PON aloittaessani kasvatustyötäni, ja tulee näkymään vielä jatkossakin tulevien sukupolvien sukutauluissa. Ennen kaikkea Minni oli paras, luotettava ystävä, jonka koirasta voi saada. Ikävä on suuri ja kaipaus valtaa mielen, samalla onnellinen kun saimme kulkea elämän matkaa yhdessä näinkin kauan.  .

Kuvateksti

Näyttelytuloksia kesällä

Sodankylä 26.5.2019
Tuomari Hans Almgren 

Huugo - D Dynamite- aloitti hienosti näyttelyuransa. 
PU1, ROP ja SERT

Vantaa 30.5.2019 
Tuomari Karel Horak 

Toma - D Dumle Dumbo- PU3, VARA-SERT 


Tuusula 6.7.2019
Tuomari Peter Bailey

Armas - D Charmant Cökkö- PU1, VSP, NORD SERT

Helsinki pentunäyttely 17.8.2019 

Tuomari Goran Gladic 

Iisa - D Elisabetti - PPEK1, KP, ROP
Sofi - D Emeline   - PPEK2 
Ego - D Elastinen - PPEK2 Turku 15.6.2019
Tuomari Ligita Zake 

PU1, ROP, SERT Hyvinkää 20.7.2019 
Tuomari Moa Persson 

ERI2 

E-pennut luovutettu

Kaikki E-pennut ovat nyt lähteneet omiin koteihin ja kasvattajan mieli on iloinen mutta haikea. 
Iloinen kun kaikille pennuille löytyi rakastava, ihana koti mutta luopuminen on aina yhtä tunteellista. Toivotan kaikille pennuille omistajineen paljon onnellisia hetkiä yhdessä.

D Eevertti 'Luca' matkusti Timon ja Pirjon luo Vaasan seudulle. Eedelmanni on Turussa Sonjan perheessä, D Emeline 'Sofi' Tuusulassa Tanjan ja Mikan perheenjäsenä sekä D Ekspertti eli 'Bruno' Tainan perheen luona Helsingissä. D Elastinen 'Ego' meni äitinsä Twistin seuraksi Tiinan perheeseen ja D Elisabett 'Iisa' jäi meille kotiin Dumboss kenneliin

Edelmanni

Bruno

Luca

Pennut luovutusiässä

Niin se aika kuluu hurjan nopeasti. E-pennut ovat jo 7 viikon ikäisiä ja luovutusaika lähestyy.

Pentujen virallisiksi nimiksi tulee: 
D Elisabetti 
D Emeline 
D Elastinen 
D Ekspertti 
D Eevertti 
D Edelmanni

Edelmanni lähtee Turun seudulle perjantaina ja Eevertti Vaasaan ensi sunnuntaina. Muiden luovutus tapahtuu Vapun jälkeen.

Eevertti

Elisabetti

Elastinen

Emeline

Edelmanni

Ekspertti

Toma nuortenluokassa

Kuvateksti

Toma - D Dumle Dumbo- täytti 15 kuukautta 12.3.2019 ja ilmoitin pojan Turun kansainväliseen näyttelyyn 23.3.2019 nuorten luokkaan. Näyttely sujui hienosti, Toma oli paras uros 2 ja sai ensimmäisen sertin sekä vara-cacibin joka vahvistuu Tomalle cacibiksi.

E-pentue syntynyt

Twistin ja Speden pennut syntyivät 3.3.2019. Kuten ultrassa näkyi pentuja syntyi 6 joista 4 urosta ja 2 narttua. Kolmella uroksella on lyhyt häntä. Pentueessa on myös kaksi ruskealla pigmentilla olevaa urosta. Lisää kuvia

Twisti on astutettu

Päivitetty 9.1.2019
Twisti oli vuoden vaihtuessa yökylässä Speden luona. Pariskunta oli niin rakastunut ja viettivät aikaa ja leikkivät yhdessä hyvin tiiviisti. Lopulta oikea aika paritteluun löytyi tammikuun ensimmäisellä viikolla. NYT sitten innolla odotetaan ja lasketaan seuraavia viikkoja viikolle 10 asti.