Virtuaalikatselmus 2020

Koronaepidemian vuoksi PON katselmus 2020 pidettiin virtuaalisena. Tuomarina toimi Tarja Löfman. Katselmukseen osallistujamäärä oli ennätyksellinen, 62 koiraa. 
Tapahtumaan lähetettiin etukäteen pääkuva ja sivukuva sekä video koiran esiintymisestä. Dumboss kennelistä oli mukana ihastuttavasti 10 koiraa. 

Tapahtumapäivänä 16.8.2020 tuomari arvosteli jokaisen koiran suullisesti. KP:n saaneet koirat laitettiin paremmuusjärjestykseen. Jokaisesta luokasta palkittiin viisi parasta. Lopuksi tuomari valitsi luokkien voittajista parhaan uroksen ja parhaan nartun. Jännitystä riitti loppuun asti. 

Dumboss kennelin koirien menestys oli aivan mahtava ja minulle yllätyksellinen. Saimme juhlia tuplavoittoa. Paras uros ja BIS 1 oli Toma- D Dumle Dumbo sekä paras narttu /VSP Toman äiti Twisti - Lovlipon Twister. Kunniapalkinnon saivat myös Iisa - D Elisabetti , joka juniorinarttujen toinen sekä Armas - D Charmant Cökkö, joka oli aikuisten urosten toinen. 
Toma kilpaili nuorten urosten, noviisiluokassa, jossa oli suurin luokka osallistujamäärältään, 13 osallistujaa. Turistiluokassa oli mukana Edelman sekä Mikki ( Bis turisti 5 ja yleisön suosikki). Tapahtumaan osallistuivat myös Ego, Bruno, Huugo ja Joqu. Lämmin kiitos kaikille mukana olleille, oli ihana nähdä teitä pitkästä aikaa. Hienosti hoidettuja ja kauniita koiria jokainen. 

Toma

Twisti

Kennelin uroksia

Polski owczarek nizinny -rodulla ja  Suomen Pon-kerholla on juhlavuosi. Kerho täyttää elokuussa 30 vuotta. Historian havinoita muistellessa olen pohdiskellut kasvatustyötäni ja miettinyt mikä on ollut rodun vaikuttavin koira Suomessa näiden vuosien varrella. 

Luulen että minusta ei olisi tullut koskaan PON- kasvattajaa ilman 7.9.1995 syntynyttä SUKAN DUMBOA, joka oli minun ensimmäinen aikuisiän koira. Itse en Dumboa koskaan käyttänyt jalostukseen mutta kennelnimeni vuonna 2009 on syntynyt tämän polskin nimestä. Dumbo menehtyi 16.7.2008 vanhuuteen ollen koko ikänsä täysin terve koira. Dumbolle syntyi yhteensä 13 jälkeläistä. C.I.B Dumbo oli myös yksi niistä harvoista, jolla on rodun kotimaan Puolan muotovalion arvo. 

Täältä löytyy kuvia kennelin uroksista/kasvateista Dumbon sukulinjasta. 

Vuoden 2019 näyttelyPON

Tänä vuonna kaikki näyttelyt on koronatilanteen vuoksi peruutettu ainakin heinäkuun loppuun asti. 

Suomen PON-kerho palkitsi maaliskuussa vuonna 2019 näyttelyissä menestyneet koirat. D Dumle Dumbo sijoittui kolmanneksi PON-uroksissa. Hieno suoritus nuorelta koiralta, joka tuolloin osallistui näyttelyissä juniori-ja nuortenluokkaan.