D-pentue syntyi 12.12.2017

Twisti synnytti reippaasti maanantain ja tiistain välisenä yönä 7 pentua. Ensin syntyi 6 poikaa ja viimeisenä tyttö.

D-pentue

Sisaruksista muotovaliot

Kesän ulkomaan näyttelymatkan tein tällä kertaa handlerin Nean kanssa naapurimaahan Viroon. Tallinnassa oli kaksi kansainvälistä näyttelyä viikonloppuna 19.8. - 20.8.2017. Matkaan lähdimme omalla autolla, jossa näyttelyyn reissasivat myös C - sisarukset Armas ja Sofi.

Lauantaina oli hieman epävakainen sää mutta onneksemme kehään mennessä paistoi aurinko myös tuloksellisesti. Armas oli RODUN PARAS ja Sofi VSP. Molemmat saivat Eestin sertin sekä Cacibit. Näin ollen sisaruksista tuli juuri kaksi vuotta täytettyään Eestin ja Suomen muotovaliot. Sofista tuli myös Tanskan mutoovalio johon oikeutettu serti oli saatu viime marraskuussa.

Sunnuntain näyttelyssä ei sitten enää tarvinnut ottaa sertejä vastaan vaikka ne olivat tarjolla. Italialainen tuomari valitsi Sofin rodun parhaaksi ja Armas oli VSP. Molemmat saivat myös cacibit ja ovat siten yhtä vailla kansainvälisiä valioita. Isoon kehään emme jääneet vaan kiiruhdimme kotimatkalle ja laivaan.

Näyttelytuloksia

Emisja z Gwiazda Sirius - Minni -

Tervakoski K 26.8 VET ROP, VSP
Helsinki K 2.9 VET ROP , VSP

Hyvinkää K 12.7.2017
Tuomari Salijevic Zorica

Lovlipon Twister ROP

Riihimäki KV 1.7.2017

Twisti ERI1, PN2, CACIB

Kotka KV 17.6.2017

Sofi EH1

Nea osallistui JH-kisaan Sofin kanssa ja oli jälleen hienosti palkintosijalla 5 alle 13-vuotiaiden sarjassa, jossa oli 10 kilpailijaa.

Helsinki KV 20.5.2017

Armas- D Charmant Cökkö-  Eri2
Twisti- Lovlipon Twister-  Eri1, PN2, Cacib
Minni - Emisja z Gwiazda Sirius- Eri1, PN3, ROP-VET


Hamina KV 21.5.2017

Sofi- D Chance'amour- ERI1, VSP, SERT ja CACIB

Minni

Twisti

Juniorhandler

Imatra JH

Tänä vuonna osallistuimme pääsiäisajan kansainväliseen koiranäyttelyyn Imatralla lankalauantaina 15.4. Rotukehässä esiintyi Armas ( ERI1) joka taas itsepäisesti pisti ranttaliksi  ja en lastassa olevalla kädelläni (ranneluu murtunut) saanut poikaa pidettyä niin että esiintyminen olisi ollut edes jotenkin hallitun näköistä. Harmitti koska SA jäi sen vuoksi saamatta. Näyttelytreenit siis jatkuvat tämän jukuripään kanssa.

Mummu-koiran kanssa ei ole esiintymisongelmia. Nean johdatuksella Minni oli paras narttu 3. Lisäksi Nea aloitti hienosti virallisen Junior Handler- kisailun 10-13 vuotiaiden luokassa. Hän sai kaikista osa-alueista arvosanan ERINOMAINEN  ja erikoismaïninnan kauniista kontaktista koiraan sekä nätistä seniorkoiran vauhdin huomioimisesta. Upeeta työtä ensikertalaisilta vaikka meillä ei ollut oikein mitään kokemusta siitä mitä JH-kisassa tapahtuu. Nea esitti Minnin rauhallisesti, täysin vapaasti seisovalla tyylillä koko ajan ja he pääsivät esiintymisellään viiden parhaan joukkoon, jossa vielä joutui vaihtamaan esitettäviä koiria. Upeasti onnistui sekin Nealta. Tuomarilla oli selvästi vaikeuksia laittaa tyttöjä paremmuusjärjestykseen, yhtä hyviä olivat kaikki esiintymiset. Nean sijoittui lopulta viidenneksi. ISOT ONNITTELUT!

Tästä se kipinä lähti ja seuraavaan kisaan on jo ilmoittauduttu.

Katselmus ja vuoden 2016 parhaat

Vuoden PON-katselmus pidettiin Klaukkalassa 18.2.2017. Tuomari oli ruotsalainen Maritha Östlund-Holmsten.

Sijoitukset

Armas - D Charmant Cökkö, Nuorten luokka 1
Masi - D Boogie Boy, Noviisit 5 KP
Sofi  - D Chance'amour, Nuorten luokka 1 KP, paras narttu 4  
Minni - Emisja z Gwiazda Sirius, +10 Veteraanit 1 KP, paras veteraani narttu 2 ja vanhin veteraani

Lapsi ja Koira 1. Nea Riipinen

Katselmuksessa palkittiin myös vuoden 2016 parhaat näyttely - ja muita kilpailulajeja voittaneet PONit. Dumboss kasvatti ylsi ensimmäisestä kertaa näyttelysaavutuksissa kolmen parhaan palkitun joukkoon.
Sofi oli Vuoden 2016 näyttely-PON narttu 3. Hieno saavutus koko kauden junioriluokassa kilpailleelta tytöltä.
Mummu-Mimmikin palkittiin vielä Vuoden 2016 Veteraani näyttely-PON narttu 2 tittelillä, vaikka ei kovin moneen näyttelyyn vuoden aikana osallistunutkaan.

Minni veteraani

Sofi paras narttu 4

Armas