Agilityn JSP-SM 2024

Tiistai 18.6.2024 klo 12.28

Agilityn senioriohjaajien SM- kisat olivat tänä vuonna Pietarsaaressa, kisapaikkana toimi Tellus-halli. Osallistuin kisaan sarjassa 60+ seniorit Toman ja Iisan kanssa pikkumaksi-luokassa, jossa kilpaili yhteensä 31 koirakkoa.

Ensin käytiin karsintakilpailu hyppyradalla, jonka perusteella kymmenen parasta tuloksen saanutta pääsi TOP 10 FINALIIN. Rata oli vaikeahko ja vain 8 koiraa sai siitä tuloksen. Toma teki hienon suorituksen ilman ratavirheitä mutta tuli hieman yliaikaa kun oudossa hallissa piti tarkistaa ratatyöntekijän luotettavuus. Sen jälkeen jatkettiin rataa reippaasti ja päästiin jatkokilpailuun Finaaliradalle kymmenen parhaan joukossa.

Iisa taasen oli aivan villillä päällä ja ei pysynyt edes lähdössä. Tuloksena HYL mutta koiralla oli tosi kivaa :)

Finaalirataa odotettiin koko päivä ja jouduin lopulta juoksemaan sen kahden koiran kanssa kun Iisakin sinne 'arvonnassa' pääsi. Väsynyt ohjaaja ei aivan päässyt siinä parhaimpaan suoritukseen, Iisalle toinen HYL ja Tomalle 10 virhepistettä. MUTTA kun tulos tuli, Toman lopullinen sijoitus oli upea SM 8-sija

Mahtava oli reissata näiden rauhallisesti automatkalla olleiden karvakavereiden kanssa. Kisapaikallaan ei ollut mitään turhaa häsläämistä vaikka päivä oli todella pitkä ja koiria/ihmisiä oli paljon. Meteli isossa jalkapallohallissa oli välillä melkoinen.