2014

Helsinki 6.12. - 7.12.2014

Lähes 11 vuotias Piki oli taas hienossa vedossa Voittaja-näyttelyissä; molempina päivinä paras veteraaniuros, PU3 ja VSP VETERAANI sekä tittelit Helsinki Veteraani Voittaja ja Veteraani Voittaja 2014.

Lauantaina Minni esiintyi iloisesti ja oli minulle suurena yllätyksenä ( kilpaili jopa 4 veteraania) paras veteraani narttu, paras narttu 2 ja ROP VETERAANI. Minni sai myös Helsinki Veteraani Voittaja tittelin.  Sunnuntaina ei tullut sijoitusta, kuitenkin erinomainen tyttö.

minni_hki_v-14.jpg

piki_vv_14.jpg

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Innolla odotettu uusi perheenjäsenemme on tullut  kotiin. PON tyttöpentu, syntynyt 12.9.2014,  viralliselta nimeltään Lovlipon Twister saapui luoksemme Ruotsista tiistaina 11.11.2014. Tytön kutsumanimeksi annettiin 'Twisti'. Kolme vuotiaalle tyttärenpojalleni nimi oli vielä liian vaikea sanoa joten hän kutsuu pentua nimellä 'Lippis'. Lämmin kiitos kasvattajille Carolalle ja Lindalle meidät kaikki valloittaneesta pennusta! Lisätietoja löydät myöhemmin Kotona- osiosta.

twister6veckor_1.jpg
twister6veckor_2.jpg

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lokakuussa kilpailtiin Suomen PON-kerhon mestaruuksista tottelevaisuudessa ja agilityssa.
Tokon hihnaluokan ja aloittelevien agilitykilpailun voitti upeasti  Joqu -D Bossanova-  Päivin ohjaamana. Paljon Onnea molemmille hienosta suorituksesta.

Joqu_mestari

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viikonvaihteen 4.9 - 8.9.2014 vietimme  Nean ja koirien Minnin sekä Mantan kanssa Valkovenäjän näyttelyreissulla Minskissä. Lähdimme torstai-iltana bussimatkalla Helsingistä kohti Tallinnaa ja sieltä edelleen Latvian ja Liettuan kautta kohti näyttelykaupunkia. Matka sujui oikein hyvin ja perillä meitä odotti korkea ja korkeatasoinen hotelli Belarus, joka oli kävelymatkan päässä näyttelypaikasta. Hotelli oli aivan loistava, notkuvat aamiaispöydät ja siistit huoneet. Huoneemme oli 13. kerroksessa, jonne hissillä pääsi hyvin koirienkin kanssa.

Ensimmäinen näyttely lauantaina oli Valkovenäjän Voittajanäyttely 2014, jossa molemmat tytöt saivat Voittajatittelit. Manta, joka myös sai sertin ja cacibin, oli rodun paras ja Minnin rodun paras veteraani. Mantasta tuli näin ollen BY VALIO.

Sunnuntaina oli tavallinen kansainvälinen näyttely ja tytöt menestyivät samalla tuloksella kun lauantaina.

Pikkureissaaja hieman väsyi pitkistä päivistä ja otti pienet päiväunet näyttelypaikalla :)
dsc03643.jpg

ja tässä ylpeä emäntä koirineen Minskin kukkaloistossa ja kauniissa, siistissä puistossa. Lämmin ja aurinkoinen sää suosi meitä koko matkan ajan. Mahtava reissu jälleen kerran! 

dsc03681__kopio.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Säät suosivat myös elokuussa meidän näyttelymatkojamme, jotka samalla olivat pieniä kesälomamatkoja koirien ja lapsenlasten Nean ja Micon kanssa. Elokuun alussa vietimme mukavan viikonlopun Karvion lomakeskuksessa Heinävedellä ja Kuopion kansainvälisissä koiranäyttelyissä. Matkassa mukana oli koirakolmikkoni; hapannaama Manta, iloisesti esiintyvä Minni ja Piki, joka lämpötilan vuoksi ei kuitenkaan esiintynyt kehässä.

Kuopio KV viikonloppu 2.8 - 3.8.2014

Minni ROP Veteraani molempina päivinä, lisäksi paras narttu 3(PN3) ja 4(PN4).
Manta lauantaina EH3 ja sunnuntaina PN3.

Minni_Kuopio_2014.jpg

Maailman Voittaja näyttely Helsingissä

Elokuun toisena viikonloppuna Helsingissä vietettiin tämän vuoden suurinta näyttelytapahtumaa, jossa oli jaossa Maailman 'Parhaan' tittelit eli Maailman Voittaja 2014 tittelit. Pieniä perhosia oli vatsassa koska ensimmäistä kertaa lähdin näyttelyyn 5 koiran kanssa; kasvattini Joqu, Pavel sekä Manta ja veteraanit Piki ja Minni. Kaiken kaikkiaan PONeja oli ilmoitettu näyttelyyn 34. Suurin luokka oli valioluokan urokset (12) ja ehdottomasti myös komein luokka. Kilpailuluokassa kilpaili 11 erinomaista urosta, myös Pavel oli hienosti siinä joukossa mukana.

Valioluokan jälkeen menin kehään Pikin kanssa jonka kilpakumppanina oli saksalainen lähes kymmenvuotias veteraaniuros. Piki ei oikein päässyt ensimmäisellä kierroksella vauhtiin mutta sai kuitenkin ruotsalaiselta tuomarilta arvosanan Erinomainen. Kilpailuluokassa Pikin tyypillinen vauhti kuitenkin löytyi ja Piki juoksi Maailman Veteraani Voittajaksi 2014. Aivan mahtavaa, taisi tulla vuoden parhaat loikat siinä minullekin. Tuomari kertoi että hän oli laatuarvostelun jälkeen antamassa voittoa jo toiselle mutta Piki liikkui kilpailuluokassa paljon paremmin. Piki oli myös mukana kun valittiin rodun parasta jolloin Piki vielä intoutui ravaamaan todella vauhdikkaasti pitkällä komealla askeleella. Olen todella ylpeä tästä koirasta!

Joqulle iski omalla vuorollaan jokin ujouskohtaus eikä tyttö esiintynyt ollenkaan. Arvosanaksi tuli EH4, johon voi olla tyytyväinen koiran tilan huomioon ottaen. Manta, joka taas näytti hapannaama ilmeensä,  sai myös EH:n. Tyttöjen äiti Minni kuitenkin näytti miten näyttelyissä pitää esiintyä. Tuomari kehui veteraaniluokkaa kaikenkaikkiaan todella upeaksi, jossa kaikki neljä koiraa sai arvosanan erinomainen. Minnin arvostelussa sanotaan näin:
Exc balance. Very stylish veteran. Lovely feminine expression. Quite good skull. Good neck.
Quite good topline for age. Exc forechest & bone. Good harmony in angulations. Beautiful coat guality & condition. Super muscles. Moves well for age. Very happy.

Kehän lopuksi ainoana parina, Joqu (D Bossanova) ja Pavel (D Arnold) valittiin parhaaksi pariksi.

068.jpg

dsc036352.jpg

036.jpg

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kesän ulkonäyttelykausi alkoi tänä vuonna

Riihimäen ryhmänäyttelyssä 18.5.2014

Tuomari Maija Mäkinen

Veteraaniluokka
Borgåkers Olen Pikku-Dee  'Piki' Eri1, VSP-VET

Juniorluokka
Dumboss Bossanova 'Joqu' Eri1 
Veteraaniluokka
Emisja z Gwiazda Sirius 'Minni' Eri1, Sa, ROP-VET, VSP

Riihimaki_2014

Järvenpään kaikkien rotujen näyttely 24.5.2014

Tuomari Anne-Cathrine Unelsröd, Norja

Sää oli tuskastuttavan kuuma ja näyttelykenttä kuiva ja pölyinen. Pikille oli jo lähtö kotoa helteen takia vaikeaa ja minä tyhmänä en tajunnut jättää koiraa kotiin. Onneksi matka oli lyhyt ja mitään pahempaa ei kuumuudesta aiheutunut. Piki ontui kehässä ja sai näin ollen EVAn, muu arvostelu oli kuitenkin upea.
Minniä ei kuumuus ja helle vaivaa ( tykkää maata auringossa). Tämä 'super feminine bitch, super breed type' yllätti minut liikkumalla iloisesti  'Happy mover' ja oli ROP-VET, PN2.
Ryhmäkehä oli kuitenkin pettymys, kun koiria ei edes juoksutettu kehään vaan kokoonnuttiin suoraan sinne. Tuomari oli valinnut jatkoon menijät ennen kuin kehäsihteeri oli edes kerinnyt tarkistaa osallistujat. Tylsää odottaa kuumuudessa monta tuntia kehän alkamista ja ryhmätuomari ei edes vilkaise koiraa.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viron voittajanäyttely Tallinnassa 1.6.2014

Tuomari Lesley Chalmers, Uusi-Seelanti

Matkasimme tänäkin vuonna Tallinnaan voittajanäyttelyyn, tällä kertaa vain tyttöjen kanssa.

Juniorluokka
Jogu (Dumboss B) Eri1, PN4, jun sert, paras juniori ja Eestin Juniori Voittaja 2014.
Veteraaniluokka
Minni Eri2, sa PN2

Mukava reissu lapsenlapseni Nean kanssa. Nea esitti ensimmäistä kertaa näyttelyssä Minnin paras narttu kehässä ja suoriutui siitä todella hienosti kuten sijoituksestakin näkee.

Joqu_EE_jw-14

Nea_Tallinna

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Seinäjoen ryhmänäyttely 8.3.2014

Dumboss Bossanova Eri1, sa, PN2 v-serti
Emisja z Gwiazda Sirius Eri1, ROP-VET

Tampereen Kansainvälinen näyttely 4.5.2014

Dumboss Bossanova Eri1, sa, PN2 v-serti
Borgåkers Olen Pikku-Dee Eri1, sa PU3, ROP-VET

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Paras veteraani-PON 2013

Borgåkers Olen Pikku-Dee , urokset 2.sija

Paras näyttely- PON 2013

Dumboss Anemone, nartut 10 .sija

piki_katselmus_2014.jpg
minni_katselmus_2014.jpg
joqu_seinajoki_2014.jpg