Pon katselmus 2015

PONien vuoden 2015 katselmus pidettiin Salossa 21.2.2015. Tuomarina toimi Rune Fagerström. Paikalla oli vajaa 30 rodun edustajaa. Tunnelma oli iloinen ja tapahtuma oli oikein kiva kokemus 5 kuukauden ikäiselle Twistille ( Lovlipon Twister), joka sai valtavan hienon arvostelun. Twisti valittiin katselmuksen parhaaksi pennuksi (BIS1 pentu) ja leikkimielisissä kilpailuissa tuomari valitsi Twistin iloisesti heiluneen hännän myös parhaaksi hännäksi.

Vuoden 2014 parhaat näyttelyponit

Katselmuksessa 21.2.2015 jaettiin myös Vuoden 2014 näyttelypon palkinnot. Vuosi oli veteraaneilleni upea näyttelyvuosi. Maailman veteraani voittaja 2014 Piki (Borgåkers Olen Pikku-Dee, 11 vuotta ) sekä Minni (Emisja z Gwiazda Sirius, 9 vuotta) olivat molemmat sijalla 1. Veteraani näyttely PON-kisassa 2014.

Twistin treenejä keväällä

Twisti on nyt kahdeksan kuukauden ikäinen vilkas tyttö. Olemme harjoitelleet näyttelyesiintymistä muutamassa match showssa kevään aikana. Äitienpäivänä olimme Lahdessa myös ensimmäisessä pentunäyttelyssä. Joka reissulla Twisti on osannut esiintyä todella hienosti ja hänet on siellä siitä palkittu leluilla, herkuilla  ja muilla ruokapalkinnoilla. Treenamme myös tokoa joka tuntuu olevan tytölle myös hyvin mieleinen laji. Kuten PON yleensä, myös Twisti on erittäin ahne ruuan suhteen joten palkintonameja on käytetty runsaasti.

Twisti Lahti pentunäyttely

Twistille eka serti Salossa

Nuorin PONini Twisti - Lovlipon Twister- täytti 9 kuukautta perjantaina 12.6.2015. Heti lauantaina tyttö osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä juniorluokassa Salon kansallisessa näyttelyssä ja sai tuomarilta arvosanan erinomainen, nappasi myös ensimmäisen sertinsä ja sijoittui paras narttu kilpailussa toiseksi. Tuomari oli irlantilainen Fiona Clarke ja hänen arvostelussa luki mm.' nice mover, overall very nice'.

Tuulisella ja pölyisellä areenalla kilpaili myös veteraaninarttuni Minni - Emisja z Gwiazda Sirius- joka oli rodun paras veteraani sekä paras narttu 3. Todella upea päivä (myös sään puolesta)!

Joqun ja Roopen rakkausloma juhannuksena

Joqu ja Roope - Marquee Jigalorum- viettivät parina iltana Kainuussa yhteistä aikaa. Tämän onnistuneen lemmenloman tuloksia odotan innolla elokuun puolessa välissä. Tämä yhdistelmä sisältää myös paljon muistoja koska Roope on ensimmäisen PONini  Dumbon jälkeläinen ja näin ollen hyvin tuttu jo ensisenteiltä alkaen. Sydämellinen kiitos Leilalle ja Teijolle jotta saimme viettää tämän kauniin hetken mökillänne ja sen kauniissa rauhallisessa ympäristössä..

i

Näyttelyissä ulkomailla ja muualla

Heinäkuu eikä vieläkään oikein ole kesän tuntua. Sunnuntaina 5.7 sää oli kyllä erittäin suotuisa ja lämminkin kun vietin näyttelypäivää Tuusulassa Nean, Twistin ja Minnin kanssa. Tunnelma oli myös lämmin ja iloinen , kun tytöt esiintyivät kehässä vallan mainiosti. Minni Nean ohjaamana oli rodun paras narttu ja Twisti perässä kolmantena saaden toisen sertinsä. Twisti oli myös rodun paras juniori ja pääsi kokeilemaan ensi kertaa miten isossa ryhmäkehässä esiinnytään.

Tulokset
Lovlipon Twister Eri1, SA, PN3 ja serti
Emisja z Gwiazda Sirius Eri1, SA, VSP ja VSP vet

Seuraavana viikonvaihteena 10.7 - 13.7 käväisimme samalla porukalla näyttelyssä Latviassa, Riikan lähellä Ogressa, jossa oli kaksi kansallista näyttelyä sekä FCI1 ryhmän erikoisnäyttely. Kaiken kaikkiaan oikein onnistunut reissu, näyttelypaikka oli upea joen rannassa, aurinko paistoi ja emme kastuneet. Tapasimme taas mukavia ihmisiä ja matkajärjestelyt oli tehty hyvin. Ja kotiin saimme viedä kaksi valioyksilöä; Latvian juniorivalion ja veteraanivalion.

Tulokset
Lovlipon Twister ROP, ROP junior, jun-serti x 3
Emisja z Gwiazda Sirius ROP vet, vet-serti x 3 , BIS7 vet

Tuusula

Ogre LV VCH

Ogre LV JCH

Näyttelytuloksia

Mikkeli KV 25.7.2015 , tuomari J Matejcic Kroatia

Lovlipon Twister JUN-Eri1, sa, PN2, sert
Emisja z Gwiazda Sirius VET-Eri1, sa, ROP-Vet, VSP

Turku K 8.8.2015

Lovlipon Twister JUN-Eri1, sa, ROP, sert
Emisja z Gwiazda Sirius VET-Eri1, sa, ROP-Vet, PN3

Joqun ja Roopen pentue syntyi 15.8

Joqu ( D Bossanova) synnytti lauantaina 15.8 aamuyöstä ja aamulla 4 tyttöä ja 2 poikaa. Synnytys sujui normaalisti ja rauhallisesti. Pienikokoisin tyttö valitettavasti kuitenkin menehtyi vuorokauden kuluttua ja pääsi pieneksi enkeliksi isoisänsä viereen.

Tämä on ensimmäinen oman kasvattini pentue. Sen sukutaulussa on isovanhempia jotka ovat rakkaita ja minulle hyvin tärkeitä koiria.

Molemmilla pojilla on lyhyet hännät.

Helsingin voittajanäyttelyt

Helsinki 5.12.2015
Lovlipon Twister Eri1, Sa HeJW-15

Helsinki 6.12.2015
Lovlipon Twister Eri, JV-15