2012
Ponien erikoisnäyttelyssä

päivitetty 16.9.2012

Tänä vuonna  erikoisnäyttelyyn  Dumboss koirista osallistuivat  Petu - D Astar - ja Ada - D Angelonia- . Molemmat saivat valioluokassa laatuarvostelun ERINOMAINEN. Komea Petu sai hienon arvostelun ja oli mukana kilpailuluokassa kilpailemassa sijoituksista aivan viime metreille saakka.Paula Heikkinen-Lehkonen arvosteli Petun näin:

"Hyvät mittasuhteet. Vahva ja urosmainen erinomainen pää, tummat silmät. Hyvä ylälinja. Hyvin täyttynyt eturinta ja tilava rintakehä. Erinomaiset takakulmaukset. Täysmittainen kaartuva häntä. Hyvä karvanlaatu. Tiivis tyypillinen kokonaisuus. Hyvät liikkeet. "

Petu_erkkarissa.jpg

 

Myös Petun iloinen tytär Miina - Borgåkers Quanto Spettacolosa- esiintyi ensimmäisessä näyttelyssä upeasti, sijoittuen narttupentujen kolmanneksi.

483358_10151165001852884_116310048_n.jpg

 

Manta Heinolassa Vsp

päivitetty 19.8.2012

Mantan viimeinen näyttelyreissu tältä vuodelta  päättyi Heinolassa hienoon tulokseen; paras narttu ja VSP. Erittäin mukava tuomari Tino Pehar toivoi tytölle hieman iloisempaa esiintymistä mutta muuten koira oli kaikin puolin kunnossa.

dsc01749.jpg

dsc01758.jpg

Näyttely-ja muita kuulumisia

Päivitetty 7.8.2012

 

Sunnuntaina 29.7.12 matkasimme mukavassa seurassa Mikkelin kansainväliseen koiranäyttelyyn. Reilun kahden vuoden tauon jälkeen kehässä valioluokassa esiintyi Minni (Emisja z Gwiazda Sirius). Suureksi ilokseni Minni sijoittui narttujen toiseksi PN2 ja sai palkinnoksi vara-cacibin, joka vahvistuu cacibiksi. Hollantilainen tuomari Dick Rutten kehui arvostelussaan Minnin erinomaista  tyyppiä, vahvaa runkoa ja luustoa ja muutenkin tyttö oli 'correct'.


Viikonloppuna 3-5.8.12 oli sitten vuorossa Savo Show Kuopiossa. Sitä ennen kävimme Minnin kanssa virallisissa silmätutkimuksissa, jossa tytön silmät todettiin täysin terveeksi :).

Kuopion näyttelymatkalle lähti äiti lapsineen eli kotoa Manta (D Anemone) ja Minni, Karkkilasta haettiin Sutki (S Säihkysääri) sekä Jyväskylästä Petu (D Astar).

Urosten valioluokassa esiintyi Petu kaikkina kolmena näyttelypäivänä tasaisesti ERI,SA, sijoitus perjantaina/lauantaina PU3 sekä sunnuntaina valioluokan neljäs. Perjantaina näyttelykehässä juoksenteli myös Minni ja nappasi taas siirtyvän cacibin PN2:na. Lauantaina kehässä esiintyivät tytöt, Manta Eri2 ja Sutki hienosti PN4 saaden vara-cacibin, joka myös vahvistuu cacibiksi. Hieno suoritus Sutkilta, joka vasta kaksi päivää aikaisemmin täytti 15 kuukautta, joka oikeuttaa kilpailemaan nuorten luokassa.

Hieno reissu erinomaiselta äidiltä erinomaisine lapsineen!

Petu_Kuopiossa.jpg

dsc01561.jpg

Sutki_Kuopiossa.jpg

dsc01533.jpg

Sutkille toinen serti Karjaalta

Sutki ( S Säihkysääri) esiintyi 8.7. Karjaan kansainvälisessä näyttelyssä. Rauhallinen tyttönen oli PN1 ja VSP sekä sai toisen sertinsä. Upea menestys juniorikäiseltä tytöltä.

Karjaa_kv.jpg

 

Neljäs Suomen muotovalio

päivitetty 18.6.2012

Ada (D Angelonia) esiintyi kesäkuun alkupuolella parissa näyttelyssä. Salossa 9.6 Ada oli avoimessa luokassa ERI2. Pitkän näyttelytauon jälkeen kehäesiintyminen ei ollut parasta mahdollista ja siitä miellyttävä bulgarialainen tuomari mainitsi myös arvostelussaan.
Sateisessa Helsingin kansainvälisessä näyttelyssä 17.6 Ada sitten esiintyikin aivan loistavasti. Sijoitus oli kovassa seurassa PN3 ja Ada sai kolmannen Suomen muotovalioon oikeuttavan sertin. Tuomarina oli sveitsiläinen B Muller joka käsitteli ja arvosteli koiria todella kauniisti. Hyvä Ada ja kiitos Päivi!

Huhtikuun näyttelyitä

päivitetty 16.4.2012

Huhtikuun näyttelyreissut aloitettiin käymällä Lappeenrannan pääsiäisnäyttelyssä. Tuomarina PONeille oli Juha Putkonen. Olimme mukana tyttöporukalla; Sutki (S Säihkysääri) ja Manta (D Anemone). Sutki esiintyi juniorluokassa upeasti saaden ensimmäisen sertinsä, oli paras narttu ja VSP.   Manta sijoittui valioluokassa toiseksi ERI2, iltapäivällä olleen kehän hajumaailma oli tällä kertaa mielenkiintoisempaa kuin kehässä esiintyminen. 

Vaasan kansainvälisessä näyttelyssä 14.4 käväisimme sisarusten Pavelin ja Mantan kanssa. Molemmat nappasivat reissulta v-cacibit ja ensimmäiset vuoden näyttelypisteet; Paveli PU3 ja Manta PN2. Kun olimme valmistelemassa Botniahallista poislähtöä, alkoi palohälytyskello soida ja halli evakoitiin kiireen vilkkaa. Meitä hälytys ei suuremmin haitannut kun olimme juuri muutenkin poistumassa tilasta. Onneksi mitään vaaratilannetta ei kuitenkaan ollut vaan kyse oli ilkivallan aiheuttamasta hälytyksestä.

 

Vuoden 2012 katselmus

Vuoden Pon Katselmus  pidettiin 31.3.2012  Lohjalla, jonne oli ilmoitettu 47 koiraa. Tuomarina toimi pitkäaikainen partacollie kasvattaja ja tuomari Tarja Löfman.

Meiltä mukana oli Pavel (D Arnold), joka kilpaili urosten luokassa 2-5 vuotiaat. Pavelin sijoitus oli luokassaan neljäs ja pääsi kilpailemaan parhaan luonteen palkinnosta:). Mukana oli myös veteraani-ikäinen (kohta 12-vuotias) Late (S Laiska-Late), jota ei kovin enää näyttelytouhut kiinnosta. Koska kilpailimme lähestulkoon viimeisenä, kehän ja tyttöjen hajut olivat paljon mielenkiintoisempia. Tuomarin Late kuitenkin hurmasi ihanalla luonteellaan ja sai näin ollen katselmuksen Parhaan luonteen palkinnon.

dsc01354.jpg

Narttujen luokassa juniorit 9-8 kk kilpaili 11 kuukauden ikäinen Sutki (S Säihkysääri). Aivan valtavan kaunisliikkeinen tyttö voitti upeasti oman luokkansa ja pääsi kilpailemaan parhaitten narttujen ryhmään.

Noviisien luokassa 2-5 vuotiaat esiintyi Manta (D Anemone), joka myös voitti oman luokkansa. Mantalla oli todella hyvä päivä, esiintyi kauniisti ja avoimesti. Hihnan päässä tunsin että Manta liikkui todella tasapainoisesti ja hyvällä askeleella. Niin luki arvostelussakin:
" Erinomainen tyyppi. Feminiinen narttu, jolla rodunomaiset mittasuhteet. Hyvä purenta ja pigmentti. Aavistuksen toivoisin volyymiä enemmän päähän. Hieman lyhyt kaula. Sopusuhtaiset kulmaukset. Oikeanmallinen rintakehä. Hyvä ylälinja ja lantio. Liikkuu erinomaisella joustavalla askeleella. Karhea, hoidettu karvapeite. "

Parhaitten narttujen ryhmässä sitten Manta nousi kakkoseksi PN2 ja Sutki kolmoseksi PN3. Nartut voitti Sukan Kennelin kaunis Helga (S Q-tar), joka myös oli katselmuksen BIS1. Hieno päivä meillä :)

dsc01330.jpg

dsc01322.jpg

Vuoden parhaat 2011

Katselmuksen yhteydessä jaettiin myös vuoden 2011 parhaat Näyttely PON palkinnot.

Urokset:
Petu ( D Astar) 10.sija

Nartut:
Manta (D Anemone) 7.sija
Ada (D Angelonia) 10.sija

Liettuan näyttelyt maaliskuussa

Liettuassa Vilnassa oli 10. - 11.3.2012 Liettuan voittajanäyttely ja Vilnan cup 2012. Lähdimme matkaan linjuriautolla  perjantaina 9.3 aamulla aikaisin ja kotiin palasimme maanantaina 12.3. Iloiset mutta lopulta melko väsyneet koirat; Pavel ( D Arnold), Manta (D Anemone) ja Sutki (Sukan Säihkysääri) käyttäytyivät koko matkan melko rauhallisesti niin näyttelypaikalla, hotellissa kuin bussimatkallakin. Vaikka Mantalle jälleen harmikseni alkoi ennen matkaa juoksuaika eli parhaat päivät, Pavel pärjäsi loistavasti, suorastaan 'lensi' näyttelykehässä.

Lauantaina tuomarina oli slovakialainen Tibor Havelka, hurmaava ja leikkisä herrasmies, joka huumorintajuisesti 'kiusasi' meitä. Hän oli myös Ryhmän 1 tuomari. Pavel taasen hurmasi hänet upeilla liikkeillään ja näin ollen juoksi Liettuan Voittajaksi 2012, oli rodun paras sertin ja cacibin kera. Mieli teki hypätä tuomarin kaulaan kun tajusin että Pavelista tuli samalla Dumboss kennelin ensimmäinen kansainvälinen muotovalio. Ryhmäkehässä Pavelin komeat liikkeet johdattivat kuuden parhaan joukkoon.

0m8x0777.jpg

Eikä lauantaipäivä mennyt huonosti tytöilläkään. Sutki 10 kuukauden ikäisenä ensimmäisellä ulkomaanmatkallaan oli näyttelyssä Junior ROP ja sai Liettuan Junior Voittajan tittelin sekä Liettuan juniorsertin. Manta valioluokassa sai myös luokkasertin.

Liettua_pari_2012.jpg

Liettua_pari.jpg

Sunnuntain näyttelyssä tuomarina oli puolalainen J Gajewski, josta saimme etukäteen tietoa, jonka mukaan hän olisi tyly ja epäkohtelias. No, meille ei kyllä sellaista mielikuvaa jäänyt, hän käyttäytyi aivan asiallisesti ja kehui koiriamme kauniiksi vaikka varsinkin Manta oli hänen puolalaiseen makuunsa ihan liian pieni. Kuitenkin Pavel ja Manta saivat molemmat sertin ja v-cacibin. Tosin kuulin ensin että Pavel sai Cacibin (oli myös ensin arvostelussa) mutta en tiedä mikä tuomarin mielen sitten viimein muutti. Voitto meni puolalaisille ja lämpimät onnittelut heille; kauniita, vahvoja, ihanaluonteisia ja avoimia koiria sekä uros että narttu. Onnittelimme heitä reilusti kuten hekin meitä edellisenä päivänä.

ROP-kehässä kilpaili myös päivän paras juniori eli Sutki joka sai toisen Liettuan junior sertinsä.