2011

Marraskuun tapahtumat

Kaapelitehtaan Pentunäyttelyssä 26.11.2011 oli ilmoitettu 3 PON pentua. Kehä oli monta tuntia myöhässä. Sutki (Sukan Säihkysääri) oli tyttöpentujen toinen ja hänen sisarensa Salme ensimmäinen, molemmat ilman kp:ta.

-sutki_ja_salme.jpg

Jyväskylän kansainvälisissä näyttelyissä 19-20.11.11 oli mukana Dumboss PONeja Petu (Dumboss Astar) ja Ada (Dumboss Angelonia). Petun sijoitus oli hienosti molempina päivänä PU3 ja Sporttiponi Ada sai tyytyä tällä kertaa ERI ja EH arvosteluun liian vauhdikkaan käytöksen vuoksi.

Sutki-tyttönen (Sukan Säihkysääri) esiintyi hienosti ensimmäistä kertaa pentunäyttelyssä 6 kuukauden ikäisenä Helsingin Messukeskuksessa 13.11.2011. PON-pentuja oli mukana yksi uros ja kaksi narttua. Sutki sai KP:n, oli paras narttupentu ja VSP. Mukava alku tanakalle tytölle ( tuomari tarkoitti vahvuutta:))

Sutki_6_kk.jpg

Erikoisnäyttely syyskuussa

PONien erikoisnäyttely oli tänä vuonna Heinolassa 18.9. Dumboss PONeja edusti vain Petu (D Astar). Mantakin (D Anemone) oli näyttelyyn ilmoitettu mutta paria päivää aikaisemmin tyttöselle tuli kirvelevä haava oikeaan takajalkaan, jonka vuoksi jätimme näyttelyn väliin. Tässä Petun lennokkaat ja erinomaiset juoksunäytteet, jotka eivät kuitenkaan riittäneet sijoittumiseen valioluokassa.

petu_erkkarissa_3.jpgpetu_liikkuu.jpg

Kotimatkalla poikkesimme Karkkilassa hakemassa Assin (D Anselmiina) ja samalla saimme terveisiä 4,5 kk ikäiseltä PON-tytöltä Sutkilta (Sukan Säihkysääri). Olipas tytöstä kasvanut nimensä mukainen kaunotar. 

sutki_4_kk_3.jpg

Elokuisia tapahtumia

Tallinnassa oli viikonloppuna 20.8 - 21.8. kaksi kansainvälistä näyttelyä, johon osallistuimme Mantan (D Anemone) ja Pavelin (D Arnold) kanssa.

Lauantaina oli pilvinen ja tuulinen päivä, mutta onneksi ei satanut yhtään. Tuomari oli liettualainen Livija Zizevske. Pavel esiintyi hienosti kehässä vaikka Manta tuoksui vielä niin ihanalle (juoksu loppui paria päivää aikaisemmin). Vauhdikkaasti liikkunut poika sai sertin, cacibin ja oli ROP. Näin Pavelista tuli Eestin muotovalio ja samalla myös yhdellä Suomesta saamallaan sertillä Suomen muotovalio.
Myös Manta sai sertin sekä ensimmäisen ulkomaisen cacibin ja tuli näin myös Eestin muotovalioksi vastakkaisen sukupuolen parhaana (VSP).
"Juoksun" vuoksi emme osallistuneet parikilpailuun. 

Lauantaipäivän kruunasi vielä tekstiviesti Ninalta ja Teteltä, joka oli Nokialla ryhmänäyttelyssä PU3 ja sai kolmannen Suomen muotovalionarvoon oikeuttavan sertin.

tETTE_VALIO.jpg pavel_tallinna.jpg

Sunnuntaina Tallinnassa tuomarina oli belgialainen Rita Reyniers. Pavel oli ROP ja sai cacibin. Sertiä emme ottaneet vastaan koska sitä ei enää tarvittu. Mantaa painoi jo näyttelyväsymys, tuomari arvosteli tytön erittäin hyväksi. Ryhmäkilpailuihin emme jääneet koska piti kiiruhtaa laivaan.

Kerrassaan mukava reissu ja upea näyttelyviikonloppu.

Manta (D Anemone) oli Saarijärvellä ja Kuopion kansainvälisessä näyttelyssä  Eri2, PN2, palkinnoksi kolmas Cacib.
Petu (D Astar) hoikkana poikana oli Kuopiossa Eri2.

manta_saarijarvi.jpg

Kesä- ja heinäkuussa

Kesän näyttelykausi aloitettiin Kotkan kansainvälisestä näyttelystä 19.6, jossa mukana oli
Ada ( D Angelonia) erittäin hyvänä (EH). Aikaisemmin hyvin sutjakassa kunnossa ollut tyttö oli saanut vähän liikaa pyöreyttä ympärilleen, josta tuomari arvostelussaan huomautti.

Tuusulan kansallinen näyttely 2.7 oli sään puolesta aivan liian helteinen, 32 asteen lämpötilassa arvostelun alkamisen odottaminen oli melko hikistä hommaa.

Pavelia (D Arnold) ja Adaa lämpötila ei onneksi suuremmin haitannut. Avoimessa luokassa Pavel oli erinomainen (Eri1) mutta ei saanut SA:ta koska turkki ei ollut oikeanlaatuinen (jos oikein italian kielistä arvostelua tulkitsin). Liikkeistä Pavel ei saanut mitään mainintaa kun jostain syystä tuomari ei pyytänyt meitä liikkumaan ollenkaan.
Hoikistuneen Adan kanssa sain sitten juosta tuplakierrokset ja tuomari halusi nähdä erikseen myös liikkeet edestä ja takaa. Tuomarin ilmeestä päätellen Ada liikkui hienosti (vauhtia vähän liikaakin:)) ollen suureksi ilokseni PARAS NARTTU sekä VSP ja nappasi ensimmäisen sertinsä.

Onnittelut Päiville ja taustajoukoille ja kiitos Addun hyvästä hoidosta!

Lauantaina 9.7 käväisimme helteisessä näyttelyssä Hyvinkäällä. Tuomarina oli miellyttävä valkovenäläinen Tamara Sarmont. Sisarukset Pavel (D Arnold) oli VSP ja Ada ( D Angelonia) ROP sekä molemmat saivat SERTIN. Hieno päivä! Onnittelut molempien taustajoukoille!

ada_ja_petu.jpg

Kuvassa sisarukset Petu (D Astar) ja Ada.

Kesäkuun 15.päivä

S Laiska Late viettää tänään 11- vuotis synttäreitään pirteänä ja reippaana. Kostean metsälenkin jälkeen Latelle maistui tavallista isompi luu ja muut herkut. Ikä ei edelleenkään jaloissa paina vaan vauhtia riittää joka lähtöön ihan liikaakin.

Toukokuun kuulumisia

Manta (D Anemone) esiintyi ensimmäisen kerran valioluokassa Haminan kansainvälisessä näyttelyssä 21.5. Tuomaroinnin teki Saija Juutilainen.Näyttely meni odotettua paremmin, Manta luokassaan Eri2,Sa, lopulta PN3 ja palkkioksi vara-cacib, joka vahvistuu cacibiksi :).

Vietimme mukavan aurinkoisen päivän PON-porukoiden kanssa. Tässä kuvia seuralaisista.

dsc00946__kopio.jpg

Hieno näyttelyviikonloppu 14.-15.5.2011

Lauantaina Äänekoskella järjestetyssä ryhmänäyttelyssä tuomarina toimi Cees Beenen Alankomaista. Petu (D Astar) oli rotunsa paras ja ryhmäkilpailussa 8.parhaan joukossa. Sisarensa Manta (D Anemone) sai laatuarvosanan erinomainen mutta ei ansainnut SA;ta koska tuomarin mielestä tytön pää olisi pitänyt olla vahvempi.

Sunnuntaina Viitasaarella vuorostaan Manta oli rotunsa paras. Tuomarin (Gunnel Holm) mielestä Mantalla on erinomainen, narttumainen pää ja ilme sekä rodunomaiset liikkeet. Petu oli paras uros ja näin ollen vastakkaisen sukupuolen paras. Samalla kertaa molemmista tuli Suomen muotovalioita.

Tässä sisko ja sen veli, uudet muotovaliot omistajineen

dsc00930.jpg

Huhtikuussa tapahtunutta

dsc00866.jpg dsc00860.jpg

Tutkimustuloksia

Petu (D Astar) kävi virallisissa lonkka- ja silmätutkimuksissa ja todettiin terveeksi. Lonkkatulos Kennelliitossa B/B.

dsc00873.jpg

Näyttelytuloksia

Ada (D Angelonia) ja Pavel (D Arnold) kirmasivat Vaasassa 9.4 avoimeissa luokassa erinomaisina sijoittuen luokassaan toiseksi ja saaden SA:n. Ada sai myös vara-sertiruusukkeen. 

Pitkänäperjantaina lähdimme näyttelyyn tyttöporukalla Lahteen ja jatkoimme sieltä Lappeenrantaan perinteiseen pääsiäisnäyttelyyn. Lahdessa puolalainen erittäin huonotuulinen tuomari ja laiskaliikkeinen Manta (D Anemone) ei ollut hyvä yhdistelmä. Kauniilla turkilla (muuta hyvää tuomari ei koirasta löytänyt) kuitenkin irtosi Erittäin Hyvä.

Lappeenrannassa Manta olikin sitten aivan kuin eri koira, itsevarma ja liikkui erinomaisesti. Manta oli PN2, pokkasi toisen sertinsä ja ensimmäisen vara-cacibinsa --->cacibinsa.

PON-katselmus

Tämän vuoden PON katselmus järjestettiin 26.3.2011 Veikkolassa, Kirkkonummella. Tuomarina toimi Kristina Purens Ruotsista.

Me lähdimme mukaan tänä vuonna vähän pienemmällä porukalla; kotoa Manta ( D Anemone) ja Late (Sukan Laiska Late) sekä Jyväskylästä Petu ( D Astar). "Nuoriso" kilpaili 2-5 vuotiaiden luokissa ja Late osallistui veteraanina yli 10-vuotiaiden luokkaan.

Ensimmäisenä heistä kehässä esiintyi Petu saaden KP:n mutta ei sijoittunut. Arvostelu oli erinomainen ja olen hyvin iloinen siitä. Seuraavana kehään meni Manta ollen aivan upeasti luokkansa toinen ja lopulta paras narttu 5. Tuomari ihasteli sievää tyttöä "She is such a lady". Laten sijoitus oli luokassaan toinen myös hyvällä arvostelulla.

d_astar.jpg d_anemone.jpg

Helmikuussa 10.2.2011

Taas on vuosi hurahtanut mukavasti. A-pentue on viettänyt tänään 2-vuotis synttäreitään. Lämpimät onnittelut Adulle, Adalle, Assille, Pavelille ja Petulle sekä kotijoukoille t. sisarenne Manta, isä Piki ja äiti Minni.

Petulle ensimmäinen serti

Hienosti alkoi vuoden 2011 näyttelykausi.

Lahden ryhmänäyttelyssä Dumboss Astar(Petu)sai Eri, Sa PU3 ja ensimmäisen sertinsä. Tuomari kehui kauniiksi koiraksi ja arvostelu oli aivan loistava. Narttujamme edusti Dumboss Anemone(Manta) EH2, joka oli tuomarin mielestä liian lyhytrunkoinen ja kevyt luustoltaan.

Luonteet olivat molemmilla erinomaiset.

Turun näyttelyssä 23.1.2011

Dumboss Anemone (Manta) ja Dumboss Arnold (Pavel) käväisivät Turussa pyörähtämässä ruotsalaisen tuomarin edessä. Manta oli tuomarin mielestä ihan liian lihava (mun mielestä ei ole, painaa 16,5 kg) saaden kuitenkin arvosanan Erittäin Hyvä ja Pavel oli hyvässä kunnossa arvosanalla Erinomainen.

pavel_23.1.11.jpgmanta_23.1.11.jpg