2009

Joulukuun näyttelyt

Pohjoismaiden Voittajanäyttely oli sunnuntaina 13.päivä jossa tuomaroi huonolla tuulella ollut bulgarialainen D Kuzelj. Tulokset olivat kuitenkin hyvät vaikka tuomari kohteli koiria kovin kalseasti.
Eri3, Dumboss Anselmiina "Assi"
Eri3, Pu4, Borgåkers Olen Pikku-Dee "Piki"
EH4 Dumboss Arnold "Pavel"

Assi kävi myös vierailulla. Tässä äiti ja tytär(kumpi on kumpi?)

assi_ja_minni.jpg

 

Joulukuun 12.päivä järjestetyssä Suomen Voittajanäyttelyssä edustimme Pavelin, Pikin ja Mantan kanssa. Tuomarina toimi aivan ihastuttava herrasmies Jeff Luscott Englannista. Tuloksetkin olivat aivan upeat:
Eri2, vara-sert Dumboss Anemone "Manta"
Eri2, Pu4, vara-cacib Borgåkers Olen Pikku-Dee "Piki"
EH4 Dumboss Arnold "Pavel".

Tuloksia marraskuussa

Marraskuun alkupuolella 8.11. osallistuimme Mantan kanssa Helsingissä viimeiseen pentunäyttelyyn, jossa Manta oli hienosti ROP-pentu.

manta_jkyl_kv.jpgJyväskylän KV-näyttelyssä 21.11 kävimme hakemassa näyttelykokemusta Mantan, Pavelin ja isänsä Pikin kanssa. Kaikkien tulos oli omassa luokassaan EH3. Kun menin Pikin kanssa kehään, tuomari erikseen mainitsi että sinulla on hyvin lupaava urospentu (tarkoittaen siis Pavelia), joka tarvitsee lisää kehäharjoittelua.

Sunnuntaina 29.11 oli vuorossa Turun Kv-näyttely, jossa tuomarina oli puolalainen T. Borkowski. Mantan lupaavalla arvostelulla (= hyväntyyppinen kaunis, elegantti nuori narttu ) sai juniorluokan arvosanan ERI2  ja Pikin tulos ERI3 valioluokassa. Tuomarin mielestä Piki,jolla ei niitä liikakiloja ole, on melko pieni ja kiinteä urokseksi mutta hyvin tasapainoinen mittasuhteiltaan.

Tässä Pavel (Dumboss Arnold) Jyväskylässä.pavel_jkyl_kv.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Tuloksia syyskuussa

PONien tokomestaruuskisat, johon osallistuimme Pikin kanssa, pidettiin 5.9.09 Tampereella virallisen tokokilpailun yhteydessä. Iloinen päivä, vaikka suoritus ei nappiin mennytkään, ALO3 ja Ponien mestaruuskisoissa 6.sija.

 

piki_toko.jpg

Kuvat Majka

piki_toko_sivu.jpg

Näyttelytuloksia

Porvoon kansallinen näyttely oli 12.9.09, jonne matkasin Pikin ja Mantan (Dumboss Anemone) kanssa. Manta pääsi esiintymään ensimmäistä kertaa virallisessa näyttelyssä täytettyään juuri 7 kuukautta ja hienosti Manta esiintyikin, tuloksena ROP pentu. Pikin sijoitus PU4.

Aika paljon isäänsä muistuttaa tämä PON-tyttö. . 

piko_porvoo.jpg manta_porvoo.jpg

Kuvat Roxy Mikkonen


Suomen Pon-kerhon järjestämä ryhmänäyttely pidettiin Karkkilassa 27.9.09. Näyttelyyn oli ilmoitettu 3 PON-pentua. Kasvateistani mukani oli Assi (Dumboss Anselmiina). Hienosti Assikin aloitti virallisen näyttelynsä, KP ja VSP pentu.

   
Karkkila.jpg

___

Tuloksia elokuussa

Pentunäyttelyssä Tuomarinkartanossa 9.8.09. Tällä kertaa ensiesiintymisen näyttelykehissä suorittivat Ada ja Pavel kuuden kuukauden iässä aurinkoisen ja lämpimän sään vallitessa. Molemmille luokassaan sijoitus 2. Pennut esiintyivät reippaasti tuomarille ja muutenkin näyttelyalueella. Näyttelyn lopuksi pennut innostuivat kaivautumaan parkkipaikalla olleeseen hiekkakasaan. 
Tuomarinkartano_9.8.09.jpg

007.jpg

Näyttelytuloksia heinäkuussa

Manta aloitti näyttelyuransa Riihimäen pentunäyttelyssä 12.7.2009. Näyttelyssä oli yllättäen 5  PON-pentua. Manta esiintyi aivan reippaasti ja sijoituksena kahdesta tyttöpennusta ensimmäiseksi. KP:ta tuomari ei kuitenkaan antanut kummallekaan. Tuomarin mielestä Manta oli avoin ja luoksepäästäväinen, mutta tänään hieman ujo. 

Assi-tyttönen esiintyi Tuomarinkartanon pentunäyttelyssä 24.7.2009 kolmen muun pennun kanssa. Musta, aivan äitinsä näköinen 'pikku-Minni' esiintyi mielestäni aivan reippaasti. Tuomari olisi halunut Assin esiintyvän vielä reippaammin mutta Assi taisi vielä jännittää ympäristöä.Assi.jpg

Lauantaina 25.7 ajoimme sateiseen Mikkeliin KV-näyttelyyn Pikin ja Minnin kanssa. Vettä tosiaan tuli koko ajan kaatamalla ja eikä sade hellittänyt kehänkään aikana. Pikin sijoitus oli PU3, v-cacib ja Minnin PN3. Helpolla kehässä ei sateesta huolimatta päässyt koska tuomari juoksutti valioluokan narttuja (2) useita kierroksia ympäri ennen kuin osasi tehdä ratkaisunsa. Meinasi esittäjä eli minä jo hyytyä. Minni tällä kertaa esiintyi aivan kiitettävästi. Myös valioluokan urokset (2)olivat kovassa syynissä ennen ratkaisun tekoa.

piki_mikkeli_kv.jpgminni_mikkeli_kv.jpg

 

Tuloksia toukokuussa

 Helsingin Kv-näyttelyssä 23.5

Eri1 PU2 CACIB

uutis67.jpg

Piki Haminassa 17.5:

Eri1 PU1 VSP

uutis64.jpg